SPYDER / RYKER – PENTRU SOSEA

Manualul de utilizare si InstructiuniCititi cu atentie Manualul de utilizare si Instructiunile primite de la vanzator, inclusiv stickerele de avertizare si instructiuni lipite de producator pe vehicul.

 

Echipament de protectie Echipamentul de protectie adecvat este esential si poate salva vieti. Casca de protectie este obligatorie. Pe langa aceasta, urmatoarele va pot face condusul mai placut:

 

         ✓ Ochelari protectie

         ✓ Geaca cu protectie intarita inserata

          ✓ Manusi

          ✓ Preferabil ghete peste glezna

          ✓ Imbracamintea trebuie sa fie adaptata vremii de afara si este preferabil sa fie impermeabila, pentru orice eventualitate

          ✓ O jacheta impermeabila este usoara si compacta, dar va fi de mare ajutor in cazul unei ploi neprevazute

          ✓ Nu purtati obiecte vestimentare largi sau lungi care se pot prinde in partile in miscare ale motocicletei

 

model In functie de model, motocicletele se conduc cu carnet A1 (16 – 18 ani – 125cc, putere max 11kW, raport putere / greutate < 0,1 kW / kg), A2 (18 ani – putere max 35kW, raport putere / greutate < 0,2kW / kg), A (24 ani sau 20 ani + 2 ani experienta permis A2), B (Spyder / Ryker).

 

vremea Cunoasteti starea vremii. Cand este vorba de 2 roti, grija la starea carosabilului trebuie sa fie sporita.

 

inspectie Faceti o minima inspectie vehiculului inainte de a porni la drum: nivelul combustibilului, farurile, luminile de semnalizare, presiunea in roti, nivelul uleiului. Aveti grija sa aveti reviziile facute.

 

confort Pentru confortul si siguranta dvs este preferabil sa folositi motocicletele in functie de tipul lor: scuterele / motocicletele naked pentru transportul urban, sport pentru oras sau deplasari scurte, touring pentru calatorii mai lungi. Pilotati la nivelul de experienta pe care il aveti. Nu depasiti limitele de viteza afisate si respectati regulile de circulatie si pe cele nescrise.